StartUp Tyskland: Der findes ikke "DEN ENE TYSKER"

June 22, 2017

 

Du er allerede veletableret på det danske marked og vil nu gerne tage det næste skridt ud på det tyske marked? Du ønsker flere kunder med henblik på at være mere synlig i Tyskland? Du mener, at dit produkt/dine ydelser har gode chancer hos tyske kunder?

 

Så kom i gang, erobre det tyske marked og tiltræk tyskernes opmærksomhed inden en anden gør det!

 

For at få en god start, er det en god idé, at vide lidt om "ham tyskeren". Derfor vil jeg i dag fortælle lidt om ham med de små sjove "nisser" i haven (tyskeren kalder dem for GARTENZWERGE).

 
Selvom Danmark og Tyskland geografisk set ligger så tæt ved hinanden og mange tror, at landene ligner hinanden, findes der markante og afgørende forskelle, som kan vise sig at være en stor barriere i arbejdslivet.  

Det kan være vanskeligt at tackle de mellemmenneskelige relationer og muligvis påvirke et dansk-tysk samarbejde negativt. 

 

Hvis man nu betragter det hele fra den private synsvinkel, så findes ikke "DEN ENE TYSKER". 

 

Der er ikke kun ham, som går rundt i gul regnfrakke bevæbnet med fotografiapparat og dårlige engelskkendskaber så hårene rejser sig (There stands one yes the hair to mountain) og tager alle museumsbesøg med, bare fordi de var inkluderet i all-inklusive-ferien. 

 

Nej, der er også dem, der synes, at de skal vise deres flotte hurtige biler på motorvejen og giver lystegn, hvis ikke man kører til side hurtig.

 

Tyskeren er også mester i at optage liggestolene ved poolarealet og første række ved stranden - med tysklandsflag på håndklædet. Nogle siger, at folk bare er glade for, at de også er begyndt med at vise det tyske flag uden at få skæld ud for deres grimme forhistorie.

- Og stolene er jo til fri brug igen fra kl. 16.00, for så skal tyskeren op under brugseren så han kan nå at stå først i køen ved buffetten kl. 18.00 - selvfølgelig i sandaler med hvide ankelsokker.

 

Hvis tyskeren ikke flyver syd på, så har de deres faste campingplads, der er anlagt som en indhegnet parcelhusgrund, for tyskeren er DAUERCAMPER og der skal altså være "ORDNUNG MUSS SEIN". Der er ryddet op og lyset slukkes kl. 22.00. 

 

 

Nå ja, jeg vil bare lige for god ordens skyld sige, at jeg altså selv er halv tysker. Så myten, at tyskeren slet ingen humor har, passer ikke! :o) Men det er nok rigtigt, at tyskeren ikke forstår så meget humor, hvad angår arbejde og forretningsliv. Så tales der "KLARTEXT"!

 

Hvis du vil læse om arbejdslivet og forretningskulturen i Tyskland, så følg med næste gang! 

 

 

bicome | BILINGUAL COMMUNICATION & MARKETING

22.06.2017

Please reload

Archiv
Please reload

Kategori(e)
Please reload

Keywords
Please reload

Thema | Emne
Please reload

Heidekrog 6  |  24980 Schafflund  |  kontakt@bicome.de  |  0049 461 48 08 94 33

Impressum    |   Datenschutz   |    AGB

© 2016 bicome