StartUp Tyskland: Forretningskultur og mentalitet

May 10, 2017

 

Du er allerede godt opstillet på det danske marked og vil nu gerne tage det næste skridt ud på det tyske marked? Du ønsker flere kunder med henblik på at være mere synlig i Tyskland? Du mener, at dit produkt/dine ydelser har gode chancer blandt tyske kunder?

 

Så kom i gang, erobre det tyske marked og tiltræk tyskernes opmærksomhed inden en anden gør det!

 

Men husk, at beskæftige dig med den tyske kultur og mentalitet, INDEN du prøver at starte op på markedet. Hvorfor? Simpelthen fordi du nok også gerne vil have succes, når du vover dig ud på et fremmed marked.


For et succesrigt salg og samarbejde med og i Tyskland, skal du vide noget om mentaliteten og forretningskulturen. Det er fordi, der er nogle forskelle sammenlignet med Danmark - og så er Tyskland jo også et stort land. D.v.s. der er forskelle mellem Nord- og Sydtyskland, Øst- og Vesttyskland, og hvis man bliver endnu mere detaljeret, så er der altså også foreskelle mellem de enkelte "Bundesländer".

 

Så du kan godt se, at det på ingen måde er så nemt at eksportere og etablere sig på det tyske marked som mange i Danmark tror. Det tyske marked fungerer og arbejder helt anderledes. Men den gode nyhed er, man kan lære, hvordan man håndterer kulturen, kommunikationen og samarbejdet syd for grænsen. MEN du bør lære det før, for ikke at mislykke allerede ved første forsøg.


Det vi vil sige er, at det tyske marked har langt flere udfordringer end blot det retsmæssige, skattemæssige, skal det være en agent, forhandler eller tysk datterselskab osv.  En stor udfordring ligger i de bløde værdier. Når du kommer til Tyskland, skal du bruge alle dine sanser, hvis du vil forstå:

 

Hvordan tænker man i Tyskland?

Hvordan føler man i Tyskland?

Hvordan smager, hører og dufter man i Tyskland?

 

Her er nogle slagord, som vi i den kommende tid vil belyse og som du skal huske, når du vil erobre det tyske marked - på tysk ville vi sige „Nehme es dir zu Herzen“ alstå "tag det til hjertet":

 • Tiltale

 • Titler

 • Tilpasning

 • Sprog

 • Tålmodighed

 • Dresscode/Påklædning

 • Humor

 • Formaliteter

 • Hierarki

 • Tilstedeværelse

 • Klicheer

 • Stereotyper

 • Timing

 • Troværdighed

 • "Ordnung muss sein"

 

Når du har forstået det, så har du gode chancer for at slå igennem.

 

 

bicome | BILINGUAL COMMUNICATION & MARKETING

10.05.2017

Please reload

Archiv
Please reload

Kategori(e)
Please reload

Keywords
Please reload

Thema | Emne
Please reload

Heidekrog 6  |  24980 Schafflund  |  kontakt@bicome.de  |  0049 461 48 08 94 33

Impressum    |   Datenschutz   |    AGB

© 2016 bicome